Conclusie 2 - Twijfel bij een van de partners over gevoel (deel 2)
Jij bent of je partner is tot de conclusie gekomen dat er twijfel is over de diepere gevoelens voor de ander. Er is geen passie meer in de relatie en de vraag is of er nog een ‘vuurtje’ brandt. Dat wil niet zeggen dat je elkaar dient te haten of niet van elkaar kunt houden. De vraag is: ‘Hoe kan de twijfelende partner voelen of er nog gevoel is?
Om het gevoel te onderzoeken wordt een relatie time-out voorgesteld. Dit kan heftig klinken voor de partner met gevoel, maar het is een hele mooie manier om werkelijk te weten of er nog gevoel is bij de twijfelende partner. Pas na een time-out kunnen jullie een nieuwe conclusie trekken.
Relatie time-out
Wat de relatie time-out inhoudt en hoe je hier invulling aan kunt geven, hebben we uitgewerkt. Het is aan jou en je partner om hier invulling aan te geven. Er gelden tijdens de relatie time-out enkele spelregels, waar beide partners zich aan dienen te houden uit respect voor elkaar.
Tijdsduur time-out
Hoe lang een relatie time-out duurt is vooraf niet te zeggen. Op regelmatige tijdstippen zijn overlegmomenten. Het is belangrijk dat de partner met gevoel de twijfelende partner niet gaat pushen. Dit zorgt ervoor dat de time-out alleen maar langer duurt.
Na de time-out
De uitkomst van een time-out kan alle kanten uit gaan. Jullie willen samen verder gaan (conclusie 1), één van de partners heeft geen gevoel meer (conclusie 4) of beide partners beseffen dat er géén gevoel meer is (conclusie 5). Ongeacht wat de conclusie is, je krijgt meer duidelijkheid.
Actie:
- Wees eerlijk naar je partner en jezelf
- Geef jezelf en je partner de tijd om te voelen
- Ga niet pushen, dit werkt averechts
Werken aan jezelf
Je hebt in de eerste 13 stappen inzicht gekregen in jezelf, je partner en je relatie. Tijdens de relatie time-out heb je ook mogelijkheden om aan jezelf te werken ongeacht of je twijfelt of niet. Gedragspatronen doorbreken kun je alleen proberen te doen of met het advies van een relatiecoach. Dit doe je vooral voor jezelf en niet omdat het van je wordt verwacht of wordt opgelegd.
- Startpagina
- Stap 1 – Hechting
- Stap 2 – Emotieregulering
- Stap 3 – Communicatie – Liefdestalen
- Stap 4 – Verbale communicatie
- Stap 5 – Omgaan met kritiek
- Stap 6 – Omgaan met conflicten
- Stap 7 – Intimiteit
- Stap 8 – Persoonlijke ontwikkeling
- Stap 9 – Zelfzorg, Zelfliefde en Zelfrespect
- Stap 10 – Erkenning
- Stap 11 – Voorbereiding partnergesprek
- Stap 12 – Partnergesprek
- Stap 13 – Conclusie